Hämtar information

Vagnskadegaranti för ŠKODA

En fabriksny ŠKODA som säljs i Sverige har vagnskadegaranti som gäller i tre år. När du köper en ny ŠKODA som har garanti ska du få med ett vagnskadegarantibevis där startdatum framgår, samt information om självrisk och villkor för garantin.

Vill du veta hur länge din ŠKODA har vagnskadegaranti? Fyll i registreringsnumret i fältet så får du svar.

Halvförsäkring räcker under garantitiden

Under den period som din bil har en gällande vagnskadegaranti får du ett komplett skydd genom att köpa en halvförsäkring. Halvförsäkring i kombination med vagnskadegarantin ger samma skydd som en helförsäkring.

När garantin upphör

Vi håller reda på när vagnskadegarantin upphör att gälla för din bil och uppgraderar då din halvförsäkring till en helförsäkring. På så sätt kan du känna dig trygg med att samma försäkringsskydd som tidigare.

Den automatiska uppgraderingen görs för dig som köpte eller förnyat din ŠKODA Försäkring efter den 1 december 2015.  

Gäller vagnskadegarantin utomlands?

Vagnskadegarantin gäller i Sverige och de länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet.

Beställ Grönt Kort i god tid innan du ska resa utomlands med din ŠKODA. Det är ett bevis på att du har giltig trafikförsäkring på bilen. 

För bil som används i taxitrafik

Använder du din ŠKODA i taxitrafik behöver du ett taxitillägg från Volkswagen Sverige för att vagnskadegarantin ska gälla.

Självrisk på vagnskadegaranti

ŠKODA står för garantin. De bestämmer vilken självrisk det är som gäller och inom vilken tid en skada måste anmälas för att garantin ska gälla. Det kan vara bra att känna till att självrisken på vagnskadegarantin alltid presenteras utan moms.

Har du råkat ut för en skada?

Det är vi på ŠKODA Försäkring som tar hand om dig när du råkat ut för en händelse som vagnskadegaranti gäller för. Det kan t ex vara kollision, dikeskörning, viltolycka eller skadegörelse. ŠKODA Försäkring tar hand om din anmälan även om du inte har din bilförsäkring här hos oss.

  • Anmäl skada inom 30 dagar.​
  • Kontakta närmaste ŠKODA-verkstad och beställ tid för skadebesiktning så snart som möjligt. Du kan göra din anmälan direkt till verkstaden.