Märkesförsäkring bara för Škoda 

Logo Škoda

Maskinskade­försäkring för Škoda

Maskinskadeförsäkringen gäller för reparation vid fel på elektroniken eller vid motorhaveri för bensin, diesel, hybrid- och eldrift. Skadan ska uppkommit av sig själv helt utan yttre påverkan.

Mekaniker kontrollerar motorn.

Maskin- och elektronikförsäkring

Om din bil är minst halvförsäkrad ingår maskin- och elektronikförsäkring. Försäkringen gäller för personbil och lätt lastbil som är högst 10 år gammal och som inte körts mer än 15 000 mil.

Maskinskadeförsäkringen gäller inte bara för motorn utan också för elektroniska komponenter och säkerhetssystem, som antisladd- och airbagsystem.

Vi har anpassat villkoren till dagens miljövänliga bilar, läs mer vilka komponenter för elbil som ingår.

försäkringsvillkoren kan du läsa mer om hur försäkringen gäller.

Självrisk maskin- och elektronikskada

Självrisk är den del av skadekostnaden som du behöver betala själv. När din bil blivit reparerad betalar du din självrisk direkt till verkstaden. Maskinskadesjälvrisken varierar beroende på hur många mil din bil har gått.

Du kan anmäl maskinskada på olika sätt

När bilen har fått en maskinskada hänvisar vi först till en auktoriserad Škoda verkstad eftersom de behöver gå igenom bilen och se vad som är skadat innan vi kan avgöra om försäkringen kommer betala kostnaderna för reparationen.

  • Kontakta en auktoriserad verkstad - de kan anmäla skadan direkt till oss!
  • Du kan enkelt anmäla skada online - snabbt och smidigt!
  • Eller ring oss så hjälper vi dig - 0770-110 350 

Minska risken för maskinskada

Om du sköter service och underhåll enligt tillverkarens föreskrifter så undviker du många onödiga maskinskador. När du bokar en service räcker det med registreringsnumret och hur långt bilen har gått för att du ska få veta vilken service din bil behöver enligt serviceplanen.

Boka service online hos en auktoriserad Škoda verkstad.

Instrumentbräda bil.

Trygg reparation med kvalitet

Moderna bilar innehåller avancerad teknik och elektronik. Škoda är inget undantag. Därför anlitar vi endast auktoriserade Škoda-verkstäder som använder originaldelar. Allt för att behålla kvalitén, säkerheten och andrahandsvärdet hos din Škoda.